måndag 6 april 2009

Lusningen klar!


Träbåtsnestorn har gjort ett jättefint jobb och lusat in den nya biten på plats i bordet. Här först ser ni från utsidan, allt prydligt pluggat över nit- och skruvhål och tätat med svart Sikaflex. Bordet är som nytt!

Bara att bottenbehandla och segla över de sju haven.


På insidan har de tre skadade nitarna ersatts av rostfri bult och mutter varav ni ser två på denna bild. Givetis satt dessa så till att man var tvungen att flytta kylskåp och ha pensionatsarmar långt in under vasken för att komma åt... Men nu är det gjort! Varmt tack till proffsiga Thomas Larsson.

Relingens överliggare är i det närmaste färdigslipad, bara några detaljer kvar innan förbehandling. Det har verkligen tagit mer tid än vi trodde. Givetvis var vi tvungna att även avlägsna genuans båda skotskenor för att komma åt ordentligt, en procedur som även det tog sin vackra stund.


Utöver att en durk babord om maskinkappen i styrhytten behövde slipas till bättre för att passa på plats har smådörrarna ned till kajutan svällt eller förskjutits så att det knappt gick att stänga. Det var bara att hänga av och åtgärda med excenterslipen. Dessa bitar får förstås några lager lack när passformen är perfekt och lite till - så lacken får plats och dörrarna kan stängas - och framför allt - kan öppnas vid behov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar