söndag 15 februari 2009

Storsegelinventering - i vardagsrummet!


Storseglet som medföljde Svea har - förutom tidens nötande tand - (seglet är kanske 20 år gammalt) även fått leva ett ganska hårt liv de senaste åren: utan kapell och sällan hissat - samt monterat på bommen i ur och skur. Solens UV-strålar har verkligen gjort sitt för att göra seglet extra poröst i de nedre delarna av akterliket...


Därtill har det förstås använts som avträde för småfåglar och som bosättning för en ymnigt växande koloni spindlar som hade gjort sig rejält hemmastadda i de orörda vecken.

Nu har seglet torkat och (de flesta) spindlarna flyttat ut och det var dags att inspektera skadorna och ta mått för offertbegäran i höst, och för att beräkna segelarean förstås.

Planen är att vi skrubbar rent seglet i vår, och sedan tejpar igen de värsta revorna och seglar med det tills det inte går längre och så vi vet hur vi vill att nästa segel skall vara. Säkert finns det snarlika segel på hyllan som vi kan modifiera för våra preferenser.


Seglet visade sig var 3,43x7,92, dvs 13,6 m2 och hade en del fina mässingsdetaljer i mastliket som vi troligen gärna vill ha på nästa segel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar