tisdag 22 november 2011

Bygg och riv ett hus per år!


Har man träbåt så har man! Det är ingen ide att ens blänga lite avundsjukt på grannens aluminiumplockepinn, utan loska dig själv i träbåtsnävarna och hugg tag i ditt husbygge så fort du bara kan!


Självklart måste huset byggas om och förstärkas varje år (annars är det ju ingen sport, eller hur?). I år smalnade vi av det, samt förstärkte det på flera olika sätt. Främst för att göra det starkare, men även för att göra det lite lättare att resa. Dessutom så var det lite väl brett.


Presenningarna hade vi vikt på ett sådant finurligt sätt i våras att det bara var att lägga upp dem på nocken, rulla ut den utmed åsen och sedan föll de så fint ned utefter sidorna. Något år har jag stått och känt mig som Peter Pan som vecklar upp ett gigantiskt A4-ark på en eftermiddag. Inte fullt lika kul.

Tiden går rasande fort och det är endast futtiga 165 dagar kvar att hinna göra henne sjöklar för sommaren 2012. HUR skall vi hinna??!

Jag har gjort en lista (som INTE kommer publiceras här..!) på alla saker som jag någonsin skulle vilja göra på Svea. Allt från större projekt till pyttedetaljer. Mest för nöjes skull såklart och för att det är roligt att klura lite! Men troligen hinner vi nätt och jämt med att göra det vi gör varje år, dvs sköta det årliga underhållet efter bästa förmåga och därtill ta oss an något eller några större projekt... så Stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar