måndag 27 april 2009

Nu händer det grejjer...

Med bara några få ynka dagar kvar till sjösättning har vi lagt in en överväxel för att få allt klart! Utan tvivel har slip- och lackningsarbetet bromsat alla andra småfix eftersom det har varit mer tidskrävande än vi trott, så nu är tiden en aning knapp att få allt klart...

Men följande hanns med - bara igår och idag!

Relingen bättringsmålades bländande vit på båda sidor samt smådutt på friborden.


Nytt wirehölje till loggen monterades och drogs med dubbla rostfria slangklämmor.


Den nya loggpropeller monterades och sprayades svart med drevfärg.


Roslagsmahogny blandades till av lika delar vanlig trätjära, råpressad linolja samt balsamterpentin och lades flödigt på den nyinlusade bordbiten samt på några delar av botten som hade ett tunt lager ytskydd sedan tidigare. Detta doftade ljuvligt av tjära och fick dra in under natten.


Förstävsskenan som släppt en aning försökte vi skruva in igen, men skruven var för klen så skenan har dragit ut den. Tillfällig lagning tills nästa år blev istället en sikaflexlösning.


Tidigt imorse när roslagsmahognyn dragit hela natten var det dags för att lägga black varnish, dvs bottenfärgen. Darth Vader kom förbi och hjälpte till att tjära.


För att få ett tunt lager med god utflytning spädde vi med en aning thinner. Slutresultatet blev mycket fint och den varma väderleken gör att man vågar hoppas att det skall härda fint till sjösättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar