tisdag 23 juni 2009

Midsommarpremiärer samt trög styrning


Midsommar firades hos goda vänner på Ingarö. Som seden bjuder skall båten både lövas och flaggas!

Vi gjorde i samband med denna tur tre hisnande premiärer:

1, Vi bodde över i båten
Trångt och ovant med småbarnsprylar överallt och välling på spritkök, men vi håller på att strukturera upp allt och "flytta in" vårt båtbohag, och då får det vara oordning i början.

2, Vattenburen värme
Fukten kröp in och gjorde båten kylig och rå. Dags att brottas med Refleksvärmaren! Den startade snällt och inom loppet av tio minuter fick vi sänka värmen till 1 av 10 för att det blev för varmt. Vattenburen värme är något helt annat än varmluftsvärmare som vi är vana vid, det blev både torrt, jämt varmt och tyst och fint gick den.

3, Kylskåp
Med viss bävan för elåtgången sparkade vi även igång vårt lilla kylskåp före lunch på midsommarafton och det (och alla varor vi fick i - det gick in rätt mycket!) blev snabbt kylt. Det fick sedan gå i ett drygt dygn. Det gick i gång under natten lite då och då och det var inga problem att starta upp på eftermiddagen efter.



Vår eminenta vajerstyrning blev vid något tillfälle trög och gav oväntat motstånd. En första snabb felsökning gav vid handen ovanstående problem - vajern har hoppat loss från skåran i ett styrhjul. Detta med största sannolikhet pga för slapp vajer. Denna är numera uppspänd, men vi skall förstås ta ur axeln och fästa vajern igen, samt vända på hjulet. Det ska nog fixa biffen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar