onsdag 29 juli 2009

Bäddlösning för småbarn ombord.

Om man vill att en nyfiken ettåring skall kunna sova i en däckad skötbåt och samtidigt ha lite närhet till barnet får man allt vara lite kreativ!

Här finns nämligen inget utrymme för medhavda resesängar eller några separata hytter eller förpikar för dessa besättningsmedlemmar. Om man dessutom vill att ettåringen skall kunna vakna utan att kravla ur bingen och slå huvudet i nån vass & varm refleksvärmare, eller utan att dra ut farliga grejjer ur lådor och fack krävs det lite ingenjörstänkande... Samt att det skall gå på ett kick att montera och ta bort förstås.

Så här gjorde vi på Svea:


1, Först inhandlar man en billig men lite tjockare matta (på IKEA), gärna med gummiundersida så den inte halkar omkring, som man sedan breder ut på avsedd bäddyta. Denna förhindrar klåfingriga barn från att öppna lådor och skyddar lilla huvudet från vassa kanter & hörn samt bonar om det hela lite bättre.


2, Köp sedan den billigaste bäddmadrassen (här den gråa från IKEA) som du lägger i botten på "krubban". OBS: se till att du tvättar allt innan du använder det (det är fullt med konstiga medel och damm i alla textilier från IKEA). Sen lägger du t ex barnvagnsmadrassen där som du kan bädda på (här den vita madrassen).


3, Skruva fast fyra öglor på varje sida om den öppna kortändan av bingen och träd en lämplig tamp kors & tvärs. Detta stänger denna sidan och bildar en bra sänggavel när bäddmadrassen läggs i och över tampen.

4, Applicera en trött ettåring.

5, Go'natt!

1 kommentar:

  1. Det finns lika många sovlösningar som det finns barn med båtfrälsta föräldrar ;)
    När jag byggde ruffen på min båt gjorde jag dubbla durklappar så man kan lyfta upp de översta och lägga mellan kojjerna på så sätt får vi en bädd på nässtan 2x2 meter = LYX!!!

    SvaraRadera