lördag 11 juli 2009

På tur med Svea, Del 1

Nu har vi varit ute på en liten sväng med Svea! Vädret har minst sagt varit surt, mest regn och 5 minuter sol samt en hel del blåst.

Vi packade ihop det vi ville ha med oss (samt ungefär lika mycket till), och just som vi hade rott ut och packat ned allt i rymliga Svea och precis startat upp händer följande:


När regnet upphört knattrade vi bort till sjömacken och tankade fullt med diesel för såväl maskin som för värmare och färskvatten. Det gick i 59 liter till maskin och 5 liter till värmaren. Sjömacken tog hutlösa 13,49 SEK per liter, där tankar vi inte mer. Man kan sannerligen undra vad som gör att de tycker att deras diesel är värd 2,50 SEK mer per liter.

Det innebär 59 liter på 27 gångtimmar vilket ger 0,46 liter i timmen, men då skall man minnas att tidräknaren går igång så fort man startar upp, så den siffran kommer nog närma sig ett estimerat 2,0 i slutet på sommaren.


Färden gick en timme sydostvart till norra Irisholmen, ett perfekt hack tycktes det oss. Grillen riggades och middag intogs snabbt i den allt kallare kvällen. Plötsligt vände vinden och tilltog i styrka, och vi insåg att vårt perfekta hack snabbt blev ett skvalphål...

Loss överallt och vi gick upp till Sandhamnskobbarna och lånade en boj där istället. Vinden blåste hela natten och vi somnade välvaggade med nosen mot vinden och värmaren igång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar