lördag 16 maj 2009

Batteri, bom, mast och skyltar.


Eftersom batterierna som tidigare nämnts var urladdade tog vi iland det ena för att ladda upp det. Det andra får vänta på sin tur, vi har ju bara en batteriladdare och det kan ju vara bra att ha ett batteri kvar som kan dra automatlänsen vid behov.


Mast och bom fick sig en körare igår. Flagnad fernissa avlägsnades och ny halvmatt lades på (ses torka på bilden). Det blir fler lager innan åbäket ställs på båten. Bara bommen väger säkert mellan 30-35 kilo!


Masten låg på ena sidan i mastskjulet under vintern och såg riktigt bra ut tyckte vi, men när vi vände på steken och såg SB-sidan nu på vårkanten var den till vår fasa inte alls lika rolig. Så fram med sickel och papper och så fick sig även den en rejäl bättringsomgång i den skarpa vårsolen.


Eftersom vi bestämde oss för att byta namn på båten när vi köpte henne var det ett givet läge för en skyltrenovering. I höstas monterade vi därför ned de gamla skyltarna, och ditskruvade metallbokstäver skruvades av. Igår färdigställdes den sista finslipningen till perfektion innan ifräsning av själva namnet och fernissa samt färg i bokstäverna skall appliceras. Roligt nog verkar skyltarna vara helt friska i träet och ser så här fina ut i obehandlat skick. Nu återstår val av typsnitt, och när skyltarna hängs upp kommer båten verkligen vara vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar