fredag 6 november 2009

November på varvet - blä.

November på varvet är verkligen inte kul. Det regnar alltid, det är alltid kallt, bråttom och kolsvart och inte en käft i sikte. Ändå måste man vara där.


Trots att vi rest täckställningen och slagit i pålskorna så hade vi ju inte dragit fast dem med skruv då skruvdragaren hade slut på orken sist. Här ses avståndet mellan nedslagen sko och ställningens position, säkert 3 dm endast med hjälp av ren vindkraft.


Därför hade täckställningen flyttat sig nästan en halvmeter och stod och gnagde mot styrhyttstaket. Illa! Detta åtgärdade jag givetvis, samt satte upp tvärslår på diagonalen för att stärka upp mästerbygget.


Ställningen flyttade sig förra året också innan vi hade satt dit stolpskorna! Se här en bild från 2008 hur snett huset stod en dag då vi om dit.


Istället för otympliga lattor i taket för att förhindra pölbildning i presenningen och för att ytterligare stadga upp ställningen sätter jag spännband i kors i varje "takruta" istället för plank. De är lätta att förvara, smidiga att sätta upp och fungerar toppen.

Härnäst skall presenningar på kortsidorna upp och motorn vinterkonserveras samt båten tömmas på lite bråte. Sen kan besättningen äntligen pusta ut ett litet tag!

PS: 177 dagar kvar till sjösättning!

1 kommentar:

  1. Vindarna är starkare än man tror. Kraften är säkert lika stor i presenningarna som i era 35 m2 segel.. och du vet ju vilken fart Svea kan få.. hehe..
    Hon kommer att ha det riktigt bra därunder hela vintern.. Det går snabbare än ni tror till sjösättning men om ni får riktig abstinens så kan ni ju alltid komma ner till Skåne för en vintertur med Høgen.. :)

    /Göran

    SvaraRadera