torsdag 29 april 2010

När gläds en sjöman?


Se där!

Tredje lagret Coelan är lekande lätt på plats på luckorna! Jag var lite orolig att det skulle vara svårt att applicera, men det är det verkligen inte. I burken innan jag stänger locket läger jag gladpack så nära ytan på det kvarvarande 'coelanet' som möjligt så att det inte börjar reagera på luften och tjockna. Tillsätt en skvätt förtunning så går det perfekt sen. Och det tål att upprepas: det blir BLANKT! Nästan synd att sista lagret blir med halkskydd.


När gläds en sjöman? När man har bytt generatorrem?


Eller när man monterat in två fulladdade batterier?


Nä, det är när man lyckas hitta rätt dimension på de nya skruvarna till de nya offeranoderna! Gängan på de aktre skruvarna visade sig vara i tum (vem kunde anat det??). Killen på Sifverts Skruv såg det direkt och halade fram rätt längd och med insexskalle istället för vanlig skalle. Då gläds man!

1 kommentar:

  1. Jag känner glädjen! Den sprider sig hela vägen till Skåne.. Vi kan behöva lite inspiration här nere nu.. Tog upp Høgen i Söndags och där är lite pyssel kan man lugnt säga.. :p Kommer på skeppsdagboken ikväll.. Du verkar i alla fall ha full koll på Svea :D Bra jobbat!

    SvaraRadera