fredag 7 augusti 2009

Äventyr i Mälaren, Del 2


Dagen efter slickade vi såren och återställde allt ombord: verktygen fiskades upp ur kölsvinet, allt drogs fast, kapell sattes tillbaka, ordning och reda, ship shape & ready to go.

Allt pekade på att det faktiskt var förfiltret som hade jäklats med oss. För att fira detta njöt vi av en hejdundrande kräftskiva och ytterligare en övernattning hos våra goda vänner på Ringsö innan vi gick loss för nya äventyr: Mariefred.


Det är märkligt hur vi alltid verkar hamna bredvid den största båten i hamnen. Kul att notera är att bredden nästan är densamma! De hade 800 liter färskvatten ombord - vi har svårt att göra av med våra 40.

Motorn gick perfekt till allas lättnad, och vi har tillsatt en "filterkommision" som har till uppgift att se över filtermarknaden och inkomma med anskaffningsförslag inför kommande uppgradering av förfiltrerinstallationerna som väntar inför nästa säsong.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag tycker dina filterproblem låter som "dieselbakterier" som växer i tanken, har hört många som haft problem med det. En kompis hade en slemmklump, stor som en limpa i tanken.

    Har du någon inspektionslucka på tanken?

    /Markus

    SvaraRadera
  2. Hej Markus, tanken har föresvävat mig, men det som talar emot det är att förra ägaren alltid tömde all diesel ur tanken över vintern, och jag har hällt i rikligt med additiv och använt smuts- och vattenavvisande tratt vid all tankning. Tyvärr finns ingen inspektionslucka, och tanken ligger eländigt till under akterdäck.

    SvaraRadera