onsdag 19 augusti 2009

Rätt person.


När det gäller äldre båtprylar, och mycket annat här i livet förresten, kan man dra en viktig lärdom: hittar du bara rätt person så finner du även lösningen. När alla sa att det inte gick hittade vi Jan Comstedt, en vis man - och en expert på reglage.

Jag säger inte att bilden ovan är Jan Comstedt i Göteborg, men efter att alla andra har sagt att "-Ni måste byta till ett nytt reglage, det finns ingen annan lösning." ...så sa Jan grubblande "-Jag har jobbat med detta i 50 år. Låt mig först konsultera litteraturen så återkommer jag."

Efter en stund ringde han tillbaka och meddelade att vi skulle kontakta en av hans distributörer, Christian på Marinsystem i Viggbyholm, och genom honom beställa rätt wire (vilken som var rätt skulle han själv meddela Christian).

Sagt och gjort, en ny wire som fungerar med vårt vackra reglage är beställd, återstår bara att se hur vi får ihop höljet den med det gamla reglaget på ett bättre sätt än innan, men det är i alla fall mycket enklare problem att lösa än att inte ha någon wire alls...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar