måndag 11 januari 2010

Däckare i urval del 3



Mumma för såväl ögat som örat är detta lilla fina klipp från Karlskrona. En encylindrig Säfflemotor tuffar på och ramar in hela skönheten.


Ett annat vackert och välskött fartyg är M/S Högen vars mycket intressanta blogg ni hittar här: http://mshogen.wordpress.com/2010/01/11/2010-01-11/. Högen har hemmahamn i Åhus och är byggd 1941. Hon sköts ömt av tvenne kaptener som är lika förtjusta i däckare som vi! Vi ser fram emot att eventuellt få äran att besiktiga henne i verkligheten i sommar eller i höst!


I raden av plastade däckare på blocket hittade jag en dag denna fiskebåt (överst) hemmahörande på Gotland, alltså där Svea (nederst) byggdes en gång i världen. Jag tyckte nog att det var något bekant med formen... och några mejl senare fick jag bekräftat av ägaren att det visst var Axner Bodin som hade byggt hans båt. Visst kan man se likheten över förstäven? En systerbåt som fortfarande är i tjänst!


Avslutningsvis; en riktigt skön syn är väl ändå en båt i sitt rätta element! Här ses räddningskryssaren "RS 22" med stödseglet hissat i blåsten. Bättre sjöbåtar finns helt enkelt inte!

1 kommentar:

  1. Tack för dina smickrande ord om Høgen och dennes kaptener. Ni är hjärtligt välkomna senare i år. Det hade varit en ära att få bjuda SVEAS besättning på en tur på vår däckade ålajolle :) (börjar gilla uttrycket "däckad" :) :)
    //Göran

    SvaraRadera