torsdag 14 januari 2010

Däckare i urval del 4



Ytterligare en skönhet med snarlika proportioner som Svea, men är av bilderna att döma troligen plastad. Även denna funnen på blocket. Förstäven något mer rundad än på Svea, och en något modernare hyttlösning därtill, men mycket snyggt gjort och helt klart en charmig däckare!


Se här en lite större däckare som enligt uppgift slåss om titeln "Åhus Snyggaste Snipa"... Visst är hon välskött, men man skall minnas att M/S Högen även tävlar i samma kategori, så det blir ett tufft race! Anita har lite modernare former, kanske 60-tal om jag får gissa, och hade vid fototillfället ingen mast. Den till synes rymliga hytten är troligen av än modernare slag och hon är därtill utrustad med radar!


Det är något särskilt sorgligt tycker jag med gamla fiskebåtar som har kommit till vägs ände. Kunde inte låta bli att höra mig för hur det stod till med denna gamla fina båt som reades ut på blocket. Enligt uppgift skulle hon säljas för att hon stack för djupt invid dåvarande ägarens brygga. Skrovet var tydligen ett kapitel för sig, och hytten hade lyfts iland på grund av någon låg bro (och användes numera som hundkoja). En gång var hon helt ny, i toppskick och sjösattes med pompa och ståt och lämnaders över till en lycklig första ägare!


En båt som däremot fått oerhörda mängder uppmärksamhet på senare dagar är denna totalrenoverade lilla skuta. I bild efter bild redogjordes i detalj för ett absolut komplett renoveringsarbete av skrov och nybyggnation av hytt och helt ny mast. En i sanning imponerande mängd arbete är nedlagt på denna däckare som uppenbarligen relativt snart efter genomförandet såldes för en slant som på intet sätt kan ha motsvarat investeringen. Kul är dock att hon förhoppningsvis bevaras i lika fint skick även i framtiden.

I nästa inlägg bjuds den avslutande delen i denna (rafflande...?) serie: "Däckare i urval...".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar