måndag 21 september 2009

Hyundai Hade Humor


Nu har vi precis fått fason på båten den här säsongen tycker vi, allt är ungefär på plats där vi vill ha det och många saker är uppgraderade till bra standard. Vi är inte på långa vägar klara men vi har hunnit med mycket. Första året är ändå första året. Här ses Svea ligga vid bojen och vänta på att nyttjas i solen.


Men dessvärre var detta även dagen då det oundgängligen var slut på det roliga; jag skar ur seglen. Vi konstaterade lite krasst att vi bara seglat för styrbords halsar i år; babords halsar får helt enkelt vänta till nästa år.

Förresten; ge er inte på att vika segel ensamma på ett litet fördäck; det tar JÄTTElång tid och blir JÄTTEdåligt hur man än anstränger sig. När det trots allt var klart var det bara att kasta loss för en belöningstur i sommarsolen, det var över 20 grader varmt och t-shirt räckte gott.


Den maffiga SuperMaxin & 100-fotaren Hyundai (Sveriges största segelbåt som lär ha en spinnaker på 700 kvm) låg med förstäven precis vid utloppet och två riktiga superseglare (typ solbrända, zinkpasta, solblekt hår, seglarkläder...ni hajjar) höll på att sy fast något viktigt i deras försegel.

Jag ville skoja och stack ut huvudet och hojtade: "Ni har inte en CHANS på kryssen!" Tack och lov garvade de och svarade med breda leenden: "Nä, vi inser det..!"...

1 kommentar:

  1. Hej bloggarkompis!
    Gillar din humor.. Hehe..
    Måste vara en galet stor segelbåt den där Hyundai. Skönt att besättningen e på vår nivå.. :)

    Jag förstår nu hur lyckligt lottade vi är som kan ha vår båt i året om här nere i Skåne. Lider med er.. :(
    Jaja, det är som när man bokat en resa 6 månader innan.. Helt underbart att se fram emot den så länge innan! :))

    Vi är faktiskt i Stockholm på mässa till torsdag, kanske läge att åka o kolla in den fina däckaren Svea och varför inte 100 fotaren.. :)

    messa mig på 0708881800 om det skulle kunna vara läge att titta förbi..

    MVH
    Göran mä Høgen

    SvaraRadera